Nieuws

EVEN VOORSTELLEN….. Dames 2 (najaarscompetitie 3e klasse, zaterdag)

Door Marjolein Schut 

Eind september, een prachtige najaarsavond, spreek ik Gwen Klein Bluemink, sinds een jaar aanvoerder van Dames 2. We kennen elkaar niet. Dacht ik. Maar als Gwen en hond Robbert aan komen lopen valt het kwartje: “o, ben jij het”. Gwen is een bekend gezicht op Roomburg. Trouw bezoeker van de woensdag Toss avonden, samen met Ece Ergur clubkampioen DD 8-9  en lid van de EVCO. Daarnaast: musicus (de single Jonge Vrouw is vanaf 27 oktober te beluisteren via Spotify), inzinger van radiojingles en jurist in de muziekbranche. Net die ochtend kwam de documentaire over Kane in het nieuws, dus daar start ons gesprek. En dan:  

Om maar met de deur in huis te vallen Gwen, Dames 2 maakte een opmerkelijke sprong. In de voorjaarscompetitie eindigden jullie als 6e (van de 8 teams); alleen de twee Qravel teams lieten jullie achter je. En nu staan jullie op plaats 2 (van de 6 teams). Wat is er gebeurd?
Gwen nuanceert meteen: “We speelden pas 1 wedstrijd, de 2e is afgelast. En er zijn nogal wat wisselingen in het team. Ik ben eigenlijk een nieuweling in het team, maar door het aantal nieuwe tennissers dat na mij kwam, ben ik inmiddels middellang aanwezig. Maar inderdaad: we kunnen beter dan die 6e plaats van de voorjaarscompetitie.”  


(vlnr: Gwen Klein Bluemink, Fauve van de Zande, Marthe Kes, Judith van Hoogdalem, Laurie Geraedts en natuurlijk Robbert)

Die wisselingen, hoe komt dat? Kun je ons meenemen in de geschiedenis van dames 2?
“De start ligt bij Judith (van Hoogdalem) en Marthe (Kes). En Annegreet Smit natuurlijk, onze vorige aanvoerder, maar die is na de voorjaarscompetitie terug naar Amsterdam gegaan. Die missen we zo ontzettend.
Ik kwam er in 2021 bij. Ik was verliefd en de liefde tenniste. Toen heb ik het ook geleerd. De liefde verdween en het tennissen bleef. Op een feestavond van Roomburg ben ik gevraagd om bij het team te komen. In het begin kon ik helemaal niet meekomen. Maar ik heb geinvesteerd: ik trainde en speelde mee op de woensdagavond Toss avond. Dat is zo gezellig! Die oudjes van de Toss hebben me geleerd om lekkere strakke ballen te spelen.
Deze zomer nog stapten Abby-May (Vonhoff) en Emily (Stolzenbach) over van Qravel naar Roomburg, omdat ze ons zo’n leuk team vonden” (Slimme dames die Qravellers, in de voorjaarscompetitie liet Roomburg 2 Qravel 4 en Qravel 5 achter zich -marjolein-).  

Wat bindt jullie?
“We zijn allemaal in dezelfde levensfase, in de 2e helft 20. Geen kinderen. De fles wijn na afloop natuurlijk. En als er- zoals afgelopen zaterdag- een wedstrijd afgelast wordt, hangen we allemaal in de kroeg in de lampen”.  

En qua werk?
“Dat loopt heel erg uiteen: logopedist, medewerker van de kunst collecties in het Rijksmuseum, medewerker monumentenerfgoed, medewerker in de zorg, jurist, manager sustainability bij Tesla, docent Spaans … allemaal in loondienst ja, ik geloof dat dat klopt, ik weet het eigenlijk niet van allemaal precies”.  

En hoe zou je ieders speelstijl omschrijven?
“Judith en Marthe zijn stabiele spelers. Die weten heel goed rust in het spel te houden. Ik speel wat vuriger, gepassioneerder (de favoriete vloek van Gwen krijgen we helaas niet te horen -marjolein). En wisselvalliger. ’t Gaat of heel goed of aanzienlijk minder. Laurie (Geraedts) speelt gracieus, met stijl. Die heeft een mooie, harde slag. Karlijn (Peters) staat als een kickboxer in het veld; speelt verdedigend, met mooie lange, diepe slagen. En Fauve (v/d Zanden) is flexibel; die past zich aan aan wat nodig is. Die kan ontzettend mooi uit de hoek komen, mooi plaatsen. Emily (Stolzenbach) en Abby-May (Vonhoff) worden getypeerd door hun enthousiame en hun aanhoudendheid in het spel”.

En na deze woorden nemen we afscheid. Mascotte Robbert springt verheugd blaffend op. Eindelijk!

Veel succes in deze najaarscompetitie Dames 2!   

« Terug

» Nieuws archief