Nieuws

Tennis voor statushouders

In 2019 is Tennisclub Roomburg gestart met het project tennis voor statushouders. Het project is zeer succesvol en de deelnemers & vrijwilligers ontzettend enthousiast. 

Doel was om in 2019 als eerste tennisvereniging in Leiden, een groep van vijf statushouders de gelegenheid te geven kennis te maken met de tennissport, een eerste begeleiding te geven en hen 10 lessen aan te bieden. Middels deze activiteiten wil de vereniging hen laten integreren in de vereniging en uiteraard de Leidse maatschappij en samenleving.

Mede door een subsidie van de gemeente Leiden heeft Roomburg samen met de statushouders in 2019 het plan kunnen uitvoeren. Jammer genoeg is er vorig jaar veel regen gevallen op de lesdag en de woensdagavonden die bedoeld waren om vrij te spelen met anderen. Het enthousiasme van de deelnemers was desondanks ongekend groot.

Reden voor de club om te kijken of wij hier in 2020 een vervolg aan zouden kunnen geven. Door de coronaperikelen is er dit jaar geen nieuwe groep gestart. Na uitgebreid overleg is besloten de groep van vorig jaar opnieuw in staat te stellen bij onze club verder te gaan met tennissen. Zij zijn vanaf 15 juni gestart en kunnen net als vorig jaar tot eind oktober spelen.

Aangezien de financiële mogelijkheden van de deelnemers nog beperkt zijn, biedt het bestuur van Roomburg hen dit jaar opnieuw het zomerlidmaatschap aan. Binnen de club zijn 2 vrijwilligers ( Nelleke van Velthoven-Wijermans en Laura van Kessel) bereid gevonden om de groep elke week een uur les te geven. De statushouders zijn hier heel blij mee.

Remmert de Vries heeft aangeboden dat de statushouders kunnen meedoen op de Toss-avond. 

Als er volgend jaar een nieuwe groep statushouders is die wil gaan tennissen, wil het bestuur op vergelijkbare wijze als met de huidige groep aan de slag. Voor deze nieuwe groep hopen we dan in 2021 opnieuw in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage van de gemeente Leiden. 

Gezien het feit dat de statushouders in de toekomst aan het werk zullen zijn, is de inschatting dat zij in de toekomst lid kunnen worden van de vereniging zonder extra financiële ondersteuning.

Het bestuur is van mening dat de integratie van de huidige groep deelnemers positief verloopt. Zij willen graag ook buiten de lessen met andere deelnemers van de vereniging tennissen. Als je dit wil doen, laat dat dan even weten.

Hartelijke groet, 

Ted

« Terug

» Nieuws archief