Nieuws

Baan reservering: Digitaal gaat voorlopig door en afhangregels

We zijn dit jaar mede door Corona van start gegaan met op afstand en online afhangen via de App in plaats van in het clubhuis bij het afhangbord. In dit bericht een korte eerste evaluatie en de regels nog eens op een rij.

Het digitaal reserveren lijkt een succes, we horen veel positieve verhalen. Dat is fijn. Men ervaart het als zeer positief dat min of meer gegarandeerd een baan gereserveerd kan worden. We hopen natuurlijk wel dat jullie nog steeds in ons mooie, opgeknapte clubhuis van te voren of na afloop afspreken om iets te gaan drinken. Ook nu de Corona-maatregels zijn versoepeld willen we doorgaan met het reserveren via de app, ook om opstoppingen bij het afhangbord te voorkomen.

We hopen dat dit systeem een blijvertje is, maar dat kan alleen wanneer we ons allemaal aan een paar regels houden. Want naast de positieve ervaringen zijn er natuurlijk ook wat negatieve bijzaken te constateren: zo blijken er best wel wat zogenaamde no-shows te zijn; mensen die wel thuis afhangen maar dan vervolgens niet komen opdagen. Dat is natuurlijk zuur voor anderen die graag op die tijd hadden willen spelen. Het verzoek is daarom je reservering te annuleren als je toch niet gaat. Dit is een kleine moeite. Wij zullen het no-show  gedrag ook  gaan monitoren en eventuele gevolgen zijn niet uit te sluiten.

Vervolgens zijn we in het begin van de post-corona-speel-periode heel soepel omgegaan met zowel gratis introducees als op ‘andermans naam/pasje’ spelen. Dit is natuurlijk niet toegestaan. Ook hier zullen we scherper op gaan letten en handhaven. De mensen die afgehangen hebben horen ook op de baan te staan. Ook niet meer op de pasjes van familieleden, vrienden etc. afhangen dus!

Introducees zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom; zijn kunnen voor 5 euro geïntroduceerd worden op tijden dat het niet druk is. Een introductie kun je aan de bar te regelen.

Het bestuur

« Terug

» Nieuws archief