Nieuws

Indeling voorjaarscompetitie 2016

Lieve competitiespelers en voornamelijk captains,
De teams voor de voorjaarscompetitie zijn zo goed als rond. Om alle deelnemers van de verschillende competities duidelijkheid te geven, heeft de Technische Commissie (vanaf nu T.C.) als uitvoerende organisatie van de voorjaarscompetitie namens de tennisclub Roomburg een aantal richtlijnen op papier gezet. We zouden jullie willen vragen deze richtlijnen te delen met je teamgenoten en ernaar te handelen.

Om clubbreed keuzes te kunnen maken die zowel voor teams als individuele spelers en speelsters goed uitpakken is er overzicht nodig. De T.C. probeert hierin het overzicht te hebben en houden, vooral als het gaat om invallers bij blessures en/of afwezigheid.

- Bij de focusteams (zondag: H1,H2,H3,H4, Mix1, D1; zaterdag: H1) is het organiseren van invallers de verantwoordelijkheid van de T.C. Spelers in deze teams conformeren zich hieraan. Ze stemmen ermee in, in het grotere belang en binnen de mogelijkheden, dat een speler of speelster een keer wordt doorgeschoven naar een team waar versterking nodig is. Tegelijkertijd  geldt dit dus ook voor het eigen team. Spelers spelen in hun eigen team, tenzij de T.C. anders aangeeft.

De contactpersoon voor de focusteams is Thomas Quadekker (0617113044). Met hem communiceren over blessures/afwezigheid en invallers heeft de voorkeur. Thomas en de T.C. hebben enige tijd nodig om spelers of speelsters en captains te bereiken en afspraken te maken, hierdoor zou het voor alle betrokkenen prettig zijn, als communicatie over inval tijdig kan plaatsvinden.

- De overige teams worden geacht zelf tijdig te zoeken naar invallers. Er is een lijst met reservespelers, die je kunt bellen. Je kunt ook bekenden binnen de club vragen, of bij een lager(!!) team of ze een persoon kunnen missen. Als dit problemen oplevert, is het uiteraard mogelijk om aan
te kloppen bij de T.C. Voor de niet-focusteams is de contactpersoon Sjoerd Jenninga (0619456382), die je verder kan helpen.
Let wel: spelers mogen maar één maal per speelronde spelen, let daarop als je iemand vraagt, vooral als het inhaalwedstrijden betreft.
TIP: Captains, zorg ervoor dat er vóór de start van de competitie wordt geïnventariseerd wanneer er invallers nodig zijn, zodat deze invallers tijdig geregeld kunnen worden.

Om er voor te zorgen dat teams met een goede bezetting beginnen aan de competitie moet de mogelijkheid bestaan dat de T.C. spelers of speelsters toevoegt aan competitieteams. Dit gebeurt uiteraard in overleg met de captains.

 

De indeling van de teams is te vinden via http://bit.ly/voorjaarscomp2016

 

Alvast een goede (voorbereiding op de) competitie toegewenst!

De Technische Commissie

 

PS Speeldata voor de voorjaarscompetitie 2016 zijn hier te downloaden.

« Terug

» Nieuws archief